sâmbătă, 24 septembrie 2011

Busuiocul – “regele mirodeniilor”

Busuiocul este o planta originara din Asia tropicala are un gust asemanator cu al anasonului, avand un miros puternic dulceag-intepator .
Busuiocul are efecte benefice asupra sistemului nervos, revigoreaza functiile hepatice, regleaza glicemia.
Busuiocul contine urmatoarele vitamine si minerale: fier, calciu si vitamina A, continand si vitamina B6, magneziu si potasiu.
Busuiocul se foloseste mai ales sub forma de ceai, preparat dintr-o lingura de planta, uscata si maruntita, la 200 ml apa clocotita. Busuiocul se mai foloseste si sub forma de sirop (75 g planta uscata la un litru de apa indulcit cu miere de albine).
Busuiocul este un foarte bun calmant, tonifica sistemul nervos. Are actiune antibiotica, antimicrobiana, antitusiva si expectoranta, actioneaza ca diuretic, carminativ, antiseptic, antiinflamator gastric, intestinal si renal.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu